Počas národného týždňa manželstva sa aj u nás v Bernolákove konalo niekoľko zaujímavých večerov.

Prednáškové večery viedli inšpiratívny hostia: manželia Predáčovci, manželia Valachovci a Spoločenstvo Novej nádeje. Okrem prednášok sa manželské páry tešili z hravého večera aj stretnutia nad Božím slovom.

Našli sme si čas pre seba a zaspomínali sme si na krásne veci v našom živote… Mária a Petrík

V Bernolákove sa prvýkrat uskutočnil program vrámci NTM. Išlo o sled manželských večerov, ktorých program navštívilo dokopy takmer 100 z vás. Veríme, že z prednášok a iných aktivít si každý mohol niečo vybrať a aj týmto spôsobom možno osláviť sviatok sv. Valentína a manželstvo. Národný týždeň manželstva je súčasťou celosvetového The Marriage Week. Ten prebieha už od roku 1997. Viac o celoslovenskom projekte nájdete aj na www.ntm.sk.

Ide o to, aby páry a komunity premýšľali o záväzku, prísahe a sľuboch a o tom, čo znamenajú.
Richard Kane

Večer príbehov

V pondelok nás svojou prítomnosťou poctil Braňo Letko, ktorý v pastoračnom centre poviedol modlitbu chvál a spolu so svojou manželkou vyrozprávali viacero príbehov z ich spoločného života. O svedectvo manželského príbehu sa podelili aj naši spolufarníci manželia Trubačovci, za čo im veľmi ďakujeme. Každý prítomný manželský pár si zaspomínal na svoje vlastné príbehy, ktoré si manželia spoločne zapísali do manželského leporela, ktoré je súčasťou jubilejnej témy NTM.

Mission: Impossible

V utorok zažili viaceré páry hravý večer, počas ktorého muži opäť prenášali svoje manželky cez prah dvier. Okrem toho vymietli všetky kúty Domčeka hľadaním pavúka, aby sa stihli odfotiť so živým zvieraťom. Potrápili sa aj zopakovaním si manželského sľubu, ktorý sa takmer všetci dokázali naučiť spamäti. Najšikovnejšie páry získali sladké výhry.

V stredu viedli večer manželia Predáčovci, zakladatelia Ligy pár páru. Predstavili nám STM, metódu prirodzeného plánovania rodičovstva. Tiež ponúkli manželom pohľad cirkvi na sexualitu manželov a to, ako to s nami Boh od začiatku dobre vymyslel.

Manželia Lukáš a Sonička Valachovci z projektu Milovať a ctiť prišli vo štvrtok povzbudiť mladých príbehom svojho chodenia v čistote. Potešili nás svojou otvorenosťou, úprimnosťou a naozaj dobrou vôľou poradiť a byť k dispozícii aj na osobné rozhovory.

Spoločenstvo Novej Nádeje vytvorilo v sobotu popoludní priestor pre rozvedených katolíkov. Hostia sa podelili s účastníkmi o ich osobné svedectvá, čo vyústilo do veľmi príjemnej atmosféry diskusie a rozhovorov.

V nedeľu, v rámci biblického stretnutia s pánom farárom, mohli manželské páry uvažovať nad svadbou v Káne a získať tiež viaceré impulzy, ako žiť so svätým písmom v manželstve.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom za ich čas a ochotu s prípravou celého programu. Už teraz sa tešíme na 11. ročník, ročník 2021.

Aký bol Národný týždeň manželstva 2020