Tak naozaj sa podarilo usporiadať túto už hádam pravidelnú akciu, ktorá sa zvykne konať v našej farnosti. Niektorí sa tešili už vopred – hlavne tí vekovo mladší, ktorí mali asi silnejšie presvedčenie, že určite sa bude konať, my niektorí z vyššej vekovej kategórie sme vlastne mali pred sebou taký veľký otáznik, že či bude dostatok záujemcov o tento žáner. Na poslednú chvíľu sa však predsa záujemcovia z našej farskej komunity ozvali, prihlásili a prišli.

Dovolím si takú menšiu pripomienku, ktorá sa týka organizovania tejto akcie. Nie je jednoduché zorganizovať ju, o tom vedia tí, ktorí to priamo zabezpečujú. Avšak je to trocha zvláštne, keď v našej, myslím, že dosť veľkej farnosti, sa nenájde toľko záujemcov, aby organizátori netŕpli do predposledného dňa pred termínom, že či sa akcia bude organizovať, alebo bude treba zrušiť všetko, čo bolo vopred objednané, dohodnuté, zabezpečené. Predsa len sa týka viacerých ľudí, ktorí si to dopredu naplánujú (hudba, kapela, speváci, priestory, zabezpečenie bufetu atď.) a v prípade malého záujmu sa to všetko musí odvolať.

p_20161126_194753

Ku každej kritike by malo byť niekoľko pochvál, aspoň tak som to zvykla čítať v literatúre o výchove detí, keď boli moje deti ešte malé. Teraz teda aj ja chcem uviesť niekoľko pochvál, pretože „katarínska“ prebehla veľmi dobre. Vďaka Zuzke za veľkú snahu, ktorú vždy vynakladá pri zabezpečovaní tých mnohých drobných vecí, aby z toho vznikol veľký celok, jej manželovi za veľkú trpezlivosť a ochotu, vďaka Aničke a Katke za originálnu výzdobu, ktorá myslím, stála viac ich času a ručnej práce ako financií, vďaka Zuzke jr. za originálne nápady, vďaka „dievčatám v bufete“, aj chlapcom (tí sú bez úvodzoviek) v šatni, vďaka za dobrú hudbu kapele Tanike Danková and Band,  vďaka aj DJ-ovi, ktorý tiež dal dobrú muzičku. A tiež aj, že pán farár sa s nami dobre cítil, dokonca mal úspech aj v tombole J.

Myslím, že sme si zatancovali výborne (niektorí až „svalovicu“ dostali), nálada bola fajn, chvíľku bol čas aj porozprávať sa. Vďaka za pekné chvíle, za stretnutie s priateľmi v takej pohodovej nálade, aj my rodičia sme radi, keď sa môžeme takto sviatočne stretnúť. Teším sa tiež, že naše dorastajúce „deti“ či už dospelé „deti“ majú priestor sa stretnúť na takejto akcii, kde my rodičia sa nemusíme báť o nevhodné prejavy, ktoré sa dotýkajú aj ich duší. A z toho, že toľko mladých prišlo aj teraz na „katarínsku“ sa teším. Teším sa, že majú chuť a záujem sa na takejto farskej akcii zabaviť.

Autor: Kvetoslava Jakubovičová

 

Farská Katarínska zábava 2016